Opel Astra servis lambası neden yanar

Opel Astra servis lambası neden yanar

Opel Astra servis lambası neden yanar

Opel marka araçların gösterge paneli semboller açısından oldukça zengindir. Burada arızanın veya uyarının türüne göre onlarca farklı işaret görebilirsiniz. Her bir lamba farklı bir amaç için yanar.

Opel astra kullanım kılavuzunda hangi sembolün ne demek istediği yazar. Ama bazı işaretler birden fazla anlama geldiği için kılavuz bile çare olamayabilmektedir.

Opel astra servis lambası, anlamı fazlaca merak edilen işaretlerdendir. Araba içerisinde İngiliz anahtarı şeklinde olan bu lamba sarı renkte yanar veya yanıp söner.

Kontağı çevirdiğinizde birkaç saniyeliğine yanması ve çok geçmeden sönmesi normaldir, herhangi bir soruna işaret etmez. Bu birkaç saniyelik sürede sistem arıza veya sorun var mı diye aracı kontrol eder, bir sorun yoksa lamba söner.

Servis lambasını dikkate almanız için sürekli yanması veya yanar söner şeklinde yanması gerekir.

Opel Astra (anahtarlı araç) servis uyarı lambası
Opel Astra (anahtarlı araç) servis uyarı lambası

Opel Astra servis lambası sürekli yanıyorsa

Eğer motor çalışırken bu lamba sürekli yanar vaziyette ise şanzıman sisteminde veya motorla ilgili bir arızanın olabileceği akla gelmelidir.

Bu lambanın yanması ile birlikte aracın elektronik sistemi “acil durum programı”na geçer. Bu aracın daha fazla yakıt yakmaya başlaması ve aracın bazı özelliklerinin devre dışı kalması demektir. Aynı zamanda sürüş kalitesi de bundan etkilenecektir.

Bazen aracı durdurup yeniden başlatmak işe yarayabilir. Ama lamba ısrarla yanıyorsa motora ve şanzıman sistemine bakılması için aracı servise götürmek gerekir.
►İlginizi Çekebilir: Opel Astra Arıza İşaretleri

Eğer servis lambası InSP4 ile birlikte yanıyorsa dizel yakıt filtresinde su birikmiş ve boşaltılması gerekiyor demektir.

Isı farklarının yüksek olduğu yerlerde ve bunun tam tersi olarak nemli kıyı bölgelerinde dizel yakıt filtresi daha çabuk su toplayabilmektedir.

Opel Astra servis lambası yanıp sönüyorsa

Lambanın sürekli yanması durumunu açıkladık. Peki yanıp sönüyorsa ?

İşte o zaman Elektronik şifreli devre kesme sisteminde yani immobilizer ile alakalı bir sorun var demektir.  Bu durumda aracı çalıştıramayabilirsiniz. Eğer sorun kontak anahtarı ile ilgiliyse yedek olanı deneyin.
►İlginizi Çekebilir: Motor Arıza Lambası Neden Yanar ?

38 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir