Peugeot 307 kronik sorunları

Peugeot 307 kronik sorunları

Peugeot 307 kronik sorunları

Peugeot 307 kronik sorunları konusunda bu makalede bilgi vereceğim. Makalemde ayrıca;

  • Peugeot 307 tutulan modeli hangisi ?
  • Peugeot 307 neden tutulmuyor ?
  • Peugeot 307 otomatik vites kronik sorunları
  • Peugeot 307 1.6 HDI kronik sorunları
  • Peugeot 307 1.4 HDI kronik sorunları

Hakkında bilgiler bulabileceksiniz. Peugeot 307 kronik sorunları, aracın üretim tarihlerine göre ve modeline göre değişebilmekte olup bu makalede detaylı olarak bilgi vereceğim.

Peugeot 307 kronik sorunları

Peugeot 307 kronik sorunlarına geçmeden önce bu model araçların öne çıkan özellikleri ve artı yönleri hakkında temel bilgiler vereceğim:

Oturma konforu: Tüm koltuklara oldukça yüksek tavan boşluğu sunan geniş yolcu bölmesi özellikle memnuniyet vericidir. Araç içine bol ışık girmektedir, yani içi aydınlık olan bir araçtır.
Seyir konforu: Peugeot 307’nin süspansiyonları yumuşaktır (büyük 17 inç tekerlekleri olan araçlarda belirgin şekilde daha az) ve tüm koltuklardaki koltuklar iyi tasarlanmıştır. Bu sebeple yol çok kötü değilse seyir konforu gayet iyidir.
Ses yalıtımı: Dizel versiyonlar da dahil olmak üzere ses yalıtımı iyidir. Aracın içine dış ses ve motor sesi pek gelmez. Uzun yolda kafanızı şişirmez.
Sürüş güvenliği: Peugeot 307’ler emniyetli, sağlam araçlardır. Her türlü yolda gerekli sürüş emniyetine sahiptirler.  Araç üzerindeki yük veya zemin kaplamasındaki değişiklik, aracın tepkilerini yalnızca çok az değiştirir.
Frenleme: Peugeot 307’lerin frenlemesi dengeli ve verimli görünür. Tüm modellerde ABS standardı bulunmaktadır.
Seyir kontrolü: Kullanışı kolaydır, aracın kontrolünü elden kaçırma riski pek yoktur.
Panel kullanımı: Gösterge paneli, düğmeler vs hepsi doğal olarak elinize geliyor. Tek şikayet: radyo düğmeleri biraz fazla küçük.
Dizel Peugeot 307’ler: Bu HDI’ların tümü turbo ve modern Common Rail enjeksiyon teknolojisinden yararlanır. Birincisi oldukça sessiz bir çalışmayla karakterize edilir, ancak özel bir güç yoktur. İkincisi, uygulanan yer değiştirmeler göz önüne alındığında, açıkça şaşırtıcı olan bir parlaklık katıyor. Ve ayıklık her durumda ilginçtir.
Ön kol dayama yerleri: Çoğu versiyonda, her biri her koltuğa bağlanan iki bağımsız merkezi kol dayanağı monte edilmiştir.

Peugeot 307 araçların eleştirilen yönleri

Benzinli Peugeot 307 araçlar performansının yetersizliği yönünde eleştiriliyor. Yani arzu edildiği kadar güçlü, çekişi yüksek araçlar değil. Daha güçlü olabilirdi beklentisi var.

İkinci eleştiri konusu Peugeot 307’lerin bagaj hacminin derinliğinin yetersiz kaldığı yönündedir.

Üçüncü olarak yağmur sensörü eleştirilmektedir. Ön camın arkasına yapıştırılmış, tavana bir kabloyla bağlanan büyük, çok geniş bir kutudur. Çok ortada olması eleştirilmektedir.

Peugeot 307 kronik sorunları

Haziran 2002’ye kadar üretilen 1.4 HDi modellerde yakıt devresinde ani aşırı basınç oluşma sorunu ortaya çıkmıştır. Buna bağlı olarak yakıt sızıntısı ve motorun teklemesi, stop etmesi sorunları görülmüştür. Bu tür sorunlar genellikle aracın ilk 20-30 bin kilometresinde ortaya çıkmıştır.

Temmuz 2006’ya kadar üretilen 1.6 HDi 90 ve 110 beygir Peugeot 307’lerde kronik olarak EGR valfi ile alakalı arızalar ortaya çıkmıştır.

Aynı sorun Ağustos 2004’e kadar üretilen 2.0 HDi 136 beygir Peugeot 307’lerde de görülmüştür.

Eylül 2003’e kadar üretilen 2.0 HDi 110 beygir Peugeot 307’lerde kronik şanzıman arızaları görülmüştür. Bu arızalar çoğunlukla volanın gereğinden erken ömrünü tamamlamasından veya debriyaj diskinin çabuk aşınmasından kaynaklanmaktadır.

Temmuz 2005’e kadar üretilen benzinli Peugeot 307’lerde düzensiz rölanti, hızlanırken sarsıntı sorunları görülmüştür. Bu sorunun sebebi ECU yazılım hatasından kaynaklanmakta ve yazılım güncellemesiyle sorun giderilmektedir.

2.0 benzinli 180 beygir Peugeot 307’lerde kronik olarak vitesin hızlı değiştirilmesi alışkanlığı nedeniyle sarsıntı sorunları görülmektedir.

Ocak 2003’e kadar üretilen 1.4 HDi modellerde motor sıcakken yeniden çalıştırmada sorun olabilmektedir. Bu sorun ECU yazılı kaynaklıdır ve yazılım güncellemesiyle düzelmektedir.

Eylül 2003’e kadar üretilen 1.4 HDi modellerde motor soğukken çalıştırmada sorun yaşanmaktadır. Bu sorun enjektörlerin hemen yukarısındaki hava girişinden kaynaklanır: enjektörlerin yakıt dönüş hortumunda veya yüksek basınç pompasının besleme hortumunda kaçak olabilmektedir.

Nisan 2004’e kadar üretilen 1.4 HDi modellerde hem soğuk hem de sıcak çalıştırmada zorluk yaşanmaktadır. Bu kronik sorun enjektörlerin “yük boşaltmasından” kaynaklanmaktadır. Çözüm dizel dönüş devresine bir ayar vanası takarak sağlanmaktadır.

Mayıs 2005’e kadar üretilen 1.6 HDi 110 beygir modellerde kronik sorun olarak aracı çalıştırma esnasında motorun boğulması sorunu yaşanmaktadır. Bu sorun ECU yazılımı kaynaklı veya gaz pedalı ile alakalı bir arızadan olmaktadır. ECU yazılımı güncellendiğinde düzelebilmektedir.

Kasım 2001’e kadar üretilen 2.0 HDi 90 beygir modellerde araç yavaşlarken sarsıntılar ve bazen rölantide düşük devirlerde hızlanırken boşluk oluşmaktadır. Peugeot 307’lerde görülen bu kronik sorunun sebebi de yazılım hatası olup yazılım güncellemesiyle düzelmektedir.

2.0 HDi 110 beygir modellerde kronik olarak vites kutusu arızası ortaya çıkmaktadır. Bu arızanın sebebi şanzıman ana milinde yağ sızıntısı olmasıdır.

2002 Temmuz’a kadar üretilen modellerde 80 ila 130 km/saat arasında, bazen çok belirgin titreşimler görülmektedir. Bu sorun çoğunlukla 17 inç janta sahip araçlarda görülmektedir. Çözüm olarak ön aksın yeniden dengelenmesi gerekmektedir.

Ocak 2002’ye kadar üretilen modellerde arka lastikler erken aşınmaktadır.

2002 – 2005 yılları arasında üretilen modellerde 40.000 km sonra ön amortisörlerde sızıntı meydana gelmektedir.

Peugeot 307’lerin amortisörlerin ömürleri önceki modellere göre daha çabuk dolmaktadır. Çoğunlukla 100 bin kilometreyi geçince amortisör sorunları olmaktadır.

Nisan 2002’ye kadar üretilen modellerde kaymayı önleyici sistem (ESP) viraj alırken çok hassas tetiklenmektedir. Bu kronik sorun yazılım hatasından kaynaklanmaktadır.

Temmuz 2002’ye kadar üretilen modellerde kaput/ön çamurluk bağlantısı düzensizdir.

Makyajsız modellerde, yan oluk ön çamurluklarda gövdenin geri kalanına göre daha belirgindir.

Temmuz 2001’e kadar üretilen modellerde kapı kolları kaldırıldığında sıkışma sorunu yaşatmaktadır.

Temmuz 2001’e kadar üretilen modellerde bagaj kapağı kilidinin arızalanması ve kapanmasını engelleyen veya engelleyen ayar hatası olmaktadır.

Temmuz 2001’e kadar üretilen modellerde açılır tavan bazen kötü kapanıyor. Bu nedenle de hava gürültüsü araç içinde duyulmaktadır. Bunun çözümü kılavuz rayları ayarlanarak yapılmaktadır.

Eylül 2001 ile Mart 2002 arasında üretilen modellerde arka lambalar su almaktadır. Bunun sebebi  çevre contasının lokasyon hatasıdır.

Mayıs 2002’ye kadar üretilen modellerde yan şeritler kusurlu bir şekilde sabitlenmiştir ve gevşeme riski vardır.
Temmuz 2001’e kadar üretilen modellerde ön cam sileceği bıçak ön cam direğine çarpabilmektedir.

Temmuz 2001’e kadar üretilen modellerde gösterge paneli kötü merkezlenmiştir.

Eylül 2001’e kadar üretilen modellerde, direksiyon simidinin hemen arkasında direksiyon kolonunu kaplayan iki plastik yarım kabuk kötü bir şekilde birleştirilmiştir.

Haziran 2003’e kadar üretilen modellerde döşemelerde hafif gıcırtı mevcuttur.

Eylül 2001’e kadar üretilen modellerde ön koltuk arkalığının alt kısmındaki koltuk döşemesi sökülebilmektedir.

Eylül 2001’e kadar üretilen 3 kapılı modellerde ön koltuk yatırma kolu zor kullanılmaktadır.

Eylül 2001’e kadar üretilen modellerde direksiyonun ortasından ses gelebilmektedir.

Eylül 2001’e kadar üretilen modellerde otomatik geri dönüş sisteminin ayarlarında hata bulunmaktadır.

Kasım 2001’e kadar üretilen modellerde radyo uydu düğmeleri bazen çalışmamaktadır.

Mart 2002’ye kadar üretilen modellerde bazen yağ seviyesinin yanlış gösterilmektedir.

Mayıs 2001 ile Haziran 2003 arasında üretilen modellerde sinyal anahtarının dahili elektronik aksamında arıza olmaktadır. Bu sebeple dönüş sinyallerinin ve dörtlü flaşörlerin çalışması bozulmaktadır. Ayrıca diğer elektronik fonksiyonları da bozulabilmektedir.

GPS bazen yanlış yön göstermekte , sürücü tarafından yapılan bir yoldan sonra rotanın yeniden hesaplanmasında sorun yaşanmaktadır.

Eylül 2001’e kadar üretilen modellerde, marş motorunun sürekli olarak çalıştırılması kronik sorunu bulunmaktadır. Bu uzun süreli gerilim, aşırı durumlarda, marş motorunun yanmasına ve yangına neden olabilir. Bu kronik sorun direksiyon kilidindeki zayıf temastan kaynaklanmaktadır.

Mart ve Kasım 2005 arasında üretilen modellerde, başlatma sorunları görülebilmektedir. Bunun sebebi BSI kutusundaki (merkezi elektronik beyin) bir programlama hatasıdır.

2.0 benzinli motor 137 hp Ekim 2002 ile Nisan 2004 arasında üretilen modellerde, ön panelde “motor arızası” ışığının yanmasıyla birlikte motorun acil durum moduna geçme riski (güçte önemli düşüş, hız sınırının 120 km/saat civarında olması) vardır. Bu kronik sorun motor yönetim yazılımındaki bir arızadan kaynaklanır. Bu arıza gaz kelebeği kapağının kırılmasına sebep olmaktadır. Bu kronik sorunun çözümü yazılım güncellemesi yapılması ve  gerekirse gaz kelebeği gövdesinin değiştirilmesi ile sağlanmaktadır.

Eylül 2002’ye kadar üretilen 1.4 HDi motor modellerde eksantrik mili oynama riski vardır.

Eylül 2003’e kadar üretilen 1.4 HDi motor modellerde EGR solenoid valfı desteğinin zayıflığı sorunu bulunmaktadır. Bu kronik sorun kısa devre ve yangın tehlikesi yaratmaktadır.

Aralık 2004’e kadar üretilen 1.6 HDi 110 beygir Peugeot 307 modellerde enjeksiyon devresindeki dizel dönüş hortumunun bozulma riski (dizel sızıntısı riski) bulunmaktadır.

Haziran 2001’e kadar üretilen 2.0 HDi 90 ve 110 beygir modellerde dizel yakıtın klima hortumuna sürtünmesinden kaynaklı olarak sızıntı sorunu olmaktadır. Bu arıza kaynaklı olarak dizel hortumu delinebilmektedir.

Eylül ve Ekim 2002’de üretilen 1.4 ve 1.6 benzinli modellerde, katalizör yakınında açığa çıkan aşırı sıcaklık nedeniyle alternatör güç kablo demetinin hasar görme riski vardır.

Mart 2003 ile Mayıs 2004 arasında üretilen modellerde, ön süspansiyon milinin alt bilyeli mafsalının yeterince sıkılmaması sorunu yaşanmaktadır.

Eylül 2005’e kadar üretilen ve hız sınırlayıcı/cruiser veya otomatik şanzımanlı modellerde sürücü pedala tamamen bastığında vites küçültme sorunu yaşanmaktadır. Bu kronik sorunun sebebi  gaz pedalının altında bulunan anahtarın yanlış konumlandırılmasıdır.

27 Nisan ile 10 Mayıs 2005 tarihleri ​​arasında üretilen modellerde, fren hortumu sağ arka tarafa yanlış yerleştirilmiş olabilmektedir. Bunun sonucunda erken aşınma ve dolayısıyla delinme ve sızıntı riski olmakta, fren desteği azalmaktadır.

Aralık 2001’e kadar üretilen modellerde zaman zaman ön cam silecekleri kesintili çalışmaktadır.

16 ve 26 Haziran 2003 tarihleri ​​arasında üretilen modellerde, ön cam sileceklerinin zamanlamasını hatalı şekilde yöneten yağmur sensörünün uyumsuzluk riski vardır.

2003 ile 2006 yılları arasında üretilen modellerde ESP ve ABS modülünün sabitlenmesinde hatalar olabilmektedir.
Ocak 2006 ile Temmuz 2007 arasında üretilen 1.6 HDI araçlarda, egzoz gazı devridaim valfinin elektronik ünitesinin programında hata olabilmekte ve bu sebeple  EGR valfinin düzensiz çalışmaktadır.

Ekim 2006 ile Mayıs 2008 arasında üretilen modellerde, aydınlatma anahtarının konumunun araç tarafından yanlış anlaşılması ve sürücü müdahalesi olmadan farların kapanması riski bulunmaktadır.

Peugeot 307 tutulan modeli hangisi ?

Peugeot 307 tutulan modeli benzinli:

2003 model benzinli 90 beygir 1.4 16S XR PRESENCE 5P

Özellikleri: Küçük 1.4 benzinli motora sahiptir. Kendinden önceki, 8 valfli olana göre 16 valfli olduğu için performansı belirgin olarak daha yüksektir. Fakat yakıt tüketimi de 8 valfliye göre daha yüksektir.

Peugeot 307 tutulan modeli dizel:

2004 model 136 beygir 2,0 HDI 136 XS 5P

Bu model  307 serisinde tanıtılan yeni neslin ilkiydi ve ilk 5 ay boyunca yalnızca en üst seviye versiyonlarda kullanıldı. Dizel için motor sıcaklığı sıcaktır, mekanik onayı en üsttedir. Sonuçta, yolda son derece keyifli ve yüke karşı son derece dayanıklı bir otomobil ortaya çıkıyor. Partikül filtresi standarttır.

Peugeot 307 neden tutulmuyor ?

Makaleyi buraya kadar okuduysanız Peugeot 307 araçların neden tutulmadığı hakkında fikir edinmişsinizdir. Peugeot 307 araçların kronik sorunları diğer çoğu marka ve model araçlara epey fazladır. Gerçi üretici firma sürekli olarak kronik sorunları düzeltmektedir ama bu durum Peugeot 307’lerin “sorunlu araç” olarak tanımlanmasına engel olamamıştır.

9 Beğen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir